Femeie care își apasă sinusurile
Femeie care își apasă sinusurile

Despre sinuzită

Cele patru perechi de sinusuri pe care le are toată lumea în mod normal sunt căptuşite cu o membrană mucoasă1. Atunci când suntem răciţi,aceasta devine inflamată, astfel încât mucusul, care în mod normal captează impurităţile și bacteriile, se extinde, congestionând nasul1.

Sinuzita durează de obicei 2 săptămâni și jumătate până la recuperarea totală2. Deși se poate trata la domiciliu, cel mai bine este să consulți medicul dacă simptomele durează mai mult de două săptămâni.

Aşadar, cum știi dacă ai sinuzită? S-ar putea să începi prin a simţi disconfort şi presiune dureroasă la nivelul urechilor și durere și sensibilitate în zona sinusurilor - pe față și în special în jurul pomeților. E posibil să ai o temperatură ridicată a corpului ceea ce înseamnă că prezinţi o stare febrilă și s-ar putea să observi că durerile de cap apar mai des decât de obicei. Nasul poate fi, de asemenea, înfundat sau poate curge, iar aceste simptome pot fi de-a dreptul deranjante3,4.

Ameliorarea simptomelor
Durerea sinusală poate fi ameliorată prin decongestia sinusurilor şi facilitarea drenajului mucozităţilor. Vibrocil este un decongestionant eficient care te poate ajuta în tratamentul sinuzitei. Unele spray-uri nazale, cum ar fi Vibrocil Actilong, pot avea un efect de până la 12 ore și debutul efectului ar putea fi în decurs de 2 minute. Deși Vibrocil nu va vindeca sinuzita, această categorie de produse poate atenua presiunea de la nivelul feței și, prin efectul decongestionant şi de eliberare a căilor nazale, poate ajuta în cazul durerii sinusale. Pentru sinuzită ușoară, analgezicele, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul, pot fi utilizate pentru ameliorarea durerilor de cap, a febrei sau a durerilor sinusale.