Femeie care se joacă cu un câine în parc
Femeie care se joacă cu un câine în parc

Despre rinita alergică

Unele persoane sunt sensibile la unii alergeni cum ar fi polen, praf sau mucegai. În timp, această sensibilitate se poate dezvolta într-o alergie numită şi „febra fânului”. Din punct de vedere medical această se numeşte rinită alergică sezonieră. Cu alte cuvine, se manifestă printr-o inflamație a părții interioare a nasului. Polenul este format din particule foarte mici ce conțin proteine, iar acestea pot fi răspunzătoare de reacţia alergică cauzând umflarea, iritarea și inflamarea nasului, ochilor, gâtului și a sinusurilor.
Alte simptome care ar putea să apară în cazul rinitei alergice sunt lăcrimarea, senzația de mâncărime sau înroșirea ochilor, strănut, tuse, mâncărimile la nivelul nasului sau în cerul gurii, inflamarea sau albăstrirea pielii de sub ochi, oboseala și nas înfundat sau care curge. Rinita alergică sezonieră nu are un tratament care să ducă la vindecare totală iar simptomele sau majoritatea acestor simptome pot să reapară la următorul contact cu alergenul.

Ameliorarea simptomelor
Totuși, aceasta nu înseamnă că nu se poate face nimic pentru ameliorarea simptomelor alergice1. Decongestionantele precum Vibrocil picături nazale pot ajuta la tratarea simptomelor rinitei alergice, ameliorând în special congestia nazală, care este unul dintre cele mai supărătoare simptome ale febrei fânului, din cauza faptului că îngreunează respiraţia.

Pentru rinită alergică, este indicată:

TRATAREA NASULUI ÎNFUNDAT ȘI A PRESIUNII DE LA NIVELUL SINUSURILOR

Află mai multe

vibrocil picaturi nazale