Femeie aflată în mașină și care își suflă nasul
Femeie aflată în mașină și care își suflă nasul

Ce este o răceală?

 

O răceală este o infecție virală care poate fi cauzată de mai mult de 200 de virusuri diferite. Simptomele sunt într-adevăr neplăcute/deranjante dar acestea ar trebui să își piardă din intensitate în câteva zile1. Răceala se transmite de la o persoană la alta doar dacă intri în contact cuvirusul care, din păcate, se răspândește ușor în aerul uscat. De aceea, în lunile de iarnă, răcelile sunt mai frecvente; nu aerul rece este cel care îi permite să se răspândească, așa cum crede majoritatea oamenilor, ci grupurile de oameni care se află împreună în camere încălzite. Particulele mici eliberate atunci când tușim sau strănutăm parcurg aerul uscat din aceste spații închise, răspândind virusul1.

Vei ști că ai răcit dacă începe să te doară în gât, tușești, suferi de oboseală, strănuți brusc sau ai nasul înfundat2. Acest ultim simptom este unul dintre cele mai deranjante simptome din răceală. Acesta poate face ca respirația să devină dificilă, ducând la lipsa de somn sau tulburări de somn. Alte tratamente ale congestiei nazale includ irigarea nazală, tratamentele cu aburi, umidificatoarele de aer3 sau sprayurile nazale precum Vibrocil dacă cauți o ameliorare rapidă4.

Ameliorarea simptomelor
Există câteva solutii auxiliare care ar putea sa te ajute sa te pui pe picioare mai repede. Consumul ridicat de lichide te va menține hidratat3.

Antibioticele nu vor ajuta la răceală, întrucât sunt indicate pentru a trata infecțiile bacteriene, nu cele virale. Păstrează opţiunea de a administra antibiotice pentru perioada când vei avea într-adevăr nevoie de ele, altfel, dacă administrezi aceste medicamente atunci când nu este necesar, corpul tău ar putea dezvolta o rezistență la acestea3.