Cum respirăm?
Nasul este principalul element de legătură cu mediul exterior al sistemului respirator, permițându-ți să inhalezi aerul în corp prin cele două nări și facilitând astfel o respirație normală. Nările sunt protejate în interior de fire de păr care împiedică pătrunderea particulelor în căile nazale. Un nas sănătos va filtra aerul inspirat astfel încât la intrarea în plămâni acesta va fi încălzit și umidificat. Țesutul pulmonar este delicat iar în felul acesta este protejat de un aer rece uscat și nu poate fi lezat de particule mici precum praful și polenul1. Riscul de infectare cu virusuri este astfel redus. De asemenea, suntem capabili să mirosim aerul în timp ce acesta se deplasează prin nas, ceea ce contribuie la percepţia simţului gustativ și ajută la redarea particularității vocii fiecărei persoane.
Dar ce se întâmplă atunci când funcția nasului este afectată? Vasele de sânge din nas se inflamează, determinând acumularea de mucus care poate fi apos sau uscat. Rezultatul este un nas „înfundat” considerat unul dintre cele mai deranjante simptome ale unei afecţiuni nazale, deoarece poate duce la dificultăți de respirație, de auz și de somn.
Pentru a restabili funcția normală a nasului, este indicat să se folosesească un decongestionant nazal eficient. Vibrocil poate reprezenta o soluție pentru a reduce acest disconfort în cazul adulților, adolescenților, şi copiilor începând cu vârsta de 1 an.