Femeie și bărbat lucrând pe tabletă
Femeie și bărbat lucrând pe tabletă

Toată lumea de la birou strănută? Șase sfaturi pentru a evita să răcești la serviciu

Există multe moduri prin care se poate preveni o răceală. Mai jos sunt câteva lucruri simple, dar importante, pe care multă lume uită să le integreze în rutina zilnică.

  1. Păstrează distanța față de colegii care tușesc și strănută mai des decât ar fi normal. Probabil că au o răceală și acestea sunt cele mai obișnuite moduri de răspândire a acesteia1

  2. Evită spațiile aglomerate sau suprafeţele cu care vin în contact persoanele infectate: cești de cafea, mânere de ușă, butoane de lift. Bacteriile și virusurile pot trăi pe suprafețele obiectelor timp de mai multe ore, așa că încearcă să eviți contactul cu acestea sau spală-te imediat pe mâini2,3.Dacă nu ai condiții să te speli pe mâini, nu le apropia de gură și nu îți atinge fața. Alternativ, încearcă să cureți cu regularitate aceste zone cu care iei contact des. 

  3. Dacă tușești sau strănuți, acoperă-ți gura sau nasul cu un șervețel și aruncă-l imediat după utilizare. În acest mod poți preveni circularea bacteriilor în aerul pe care îl respiri. Apoi spală-te pe mâini pentru a te asigura că toți germenii sunt eliminați.

  4. Spală-te pe mâini cu apă și săpun. Acest lucru poate părea evident, dar mulți oameni folosesc în schimb dezinfectant de mâini. Acesta distruge bacteriile, dar nu și virusurile. Substanțele dezinfectante pe bază de alcool sunt mai eficiente, dar nimic nu se compară cu spălarea mâinilor în mod regulat.

  5. Somnul și mese regulate și sănătoase sunt cruciale pentru a te simți sănătos și a-ți stimula sistemul imunitar.  

  6. Corpul tău este mai puternic dacă ai grijă de el. Sunt recomandate șapte sau mai multe ore de somn pe noapte și o dietă bine echilibrată pentru a oferi organismului combustibilul și odihna de care are nevoie pentru a lupta împotriva infecțiilor și bolilor1.